Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii Ceauşu, Nestor şi Bodean nu vor fi transferaţi la alte instanţe

ro

21 Nov, 2019 00:00 3117 Marime text

Proaspăta judecătoare Raluca Ceauşu nu va fi transferată la Curtea de Apel Constanţa. Decizia a aparţinut Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care a hotărât să respingă solicitarea fostului procuror general delegat al Constanţei de a i se aproba transferul de la Judecătoria Constanţa la Curtea de Apel.

De altfel, magistratul oricum îşi desfăşoară activitatea la Curtea de Apel, unde a fost delegată începând cu finalul lunii august a acestui an. Hotărârea de a respinge transferul Ralucăi Georgeta Ceauşu a fost luată cu o majoritate de 8 voturi, în timp ce un singur vot exprimat a fost în sensul de a se admite transferul.

Amintim că magistratul Raluca Ceauşu a schimbat roba de procuror pe cea de judecător în cursul acestei veri, când Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea sa şi a decis ca fostul procuror general delegat al Constanţei să devină judecător cu grad de curte de apel şi să îşi desfăşoare activitatea la Judecătoria Constanţa.


Adriana Mihaela Vasile, singurul judecător cu cererea admisă

Pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe a Secţiei pentru judecători a CSM se aflau şi cererile de transfer formulate de judecătoarele Adriana Mihaela Vasile, Iuliana Loredana Mesrobian şi Claudia Bodean. Dintre acestea, a fost admisă cererea de transfer a judecătoarei Adriana Mihaela Vasile, care a cerut să îşi poată desfăşura activitatea la Tribunalul Constanţa. Cererea i-a fost aprobată începând cu data de 15 decembrie 2019, magistratul urmând să fie transferat de la Judecătoria Constanţa.

La rândul său, judecătoarea Iuliana Loredana Mesrobian nu va putea pleca la Tribunalul Constanţa, aşa cum a solicitat în cererea de transfer. De asemenea, nici cererea formulată de judecătoarea Claudia Bodean de a fi transferată de la Curtea de Apel Constanţa la Curtea de Apel Cluj nu a fost aprobată.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, Secţia pentru judecători a CSM a respins şi cererea de transfer formulată de magistratul Raul Alexandru Nestor, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, care a cerut să îşi poată desfăşura activitatea la Tribunalul Bucureşti.

Numele judecătorului se leagă de Constanţa, acesta fiind magistratul care a decis să respingă propunerea de arestare formulată pe numele fostului preşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, în 2014. La momentul respectiv, procurorii anticorupţie ceruseră arestarea preventivă a lui Constantinescu în dosarul ce privea Regia Autonomă Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.


Citeşte şi:

Raul Alexandru Nestor, fost judecător constănţean, va activa la Curtea de Apel Ploieşti

Judecătorul care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu este din Constanţa (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii