Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanţa interzice unui bărbat să se apropie de Biserica „Sfântul Mina“ din parcul Tăbăcărie

ro

25 Aug, 2017 00:00 2643 Marime text
Judecătoria Constanţa a redeschis ieri dosarul în care un individ este suspectat că, în luna februarie, a incendiat Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa. Următorul termen a fost acordat pentru luna viitoare.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care, prin intermediul rechizitoriului nr. 2272/P/2017, au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei-Sabin Tilimbici sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
 
Amintim că, în data de 16 februarie, pompierii din cadrul ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la biserica de lemn din parcul Tăbăcărie. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale şi s-a intervenit pentru lichidarea focului, care se manifesta pe o zonă din peretele exterior al lăcaşului de cult.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, presupusul autor al incendiului de la Biserica „Sfântul Mucenic Mina“ a fost identificat la aproximativ o săptămână de la comiterea faptei.
 
„Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracţiuni de distrugere prin incendiere, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Constanţa l-au depistat pe T.A.-S., în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 16.02.2017, bărbatul în cauză ar fi incendiat un lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10% din clădire. La data de 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa“, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Constanţa.
 
Pe data de 26 mai, Judecătoria Constanţa a dispus începerea judecăţii cauzei, iar la data de 20 aprilie s-a admis propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a luat faţă de inculpat măsura de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.
 
Ulterior, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei. Inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa şi de a nu se apropia de lăcaşul de cult din municipiul Constanţa, parcul Tăbăcărie, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost desfiinţată de Tribunalul Constanţa, care a decis menţinerea în arest a inculpatului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii