Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător constănţean, suspendat din funcţie, până la excluderea din magistratură. Ce funcţie a deţinut

ro

08 Feb, 2020 00:00 3010 Marime text

Fost preşedinte al Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu a fost suspendat din funcţie.
Decizia de suspendare a fost votată în unanimitate de membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Suspendarea vine pe fondul hotărârii de excludere din magistratură a judecătorului constănţean, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară în luna noiembrie 2019.
 
Potrivit legislaţiei în vigoare, suspendarea este valabilă începând cu data pronunţării deciziei privind excluderea din magistratură. De menţionat, totodată, că excluderea hotărâtă de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Este de amintit şi faptul că, potrivit informaţiilor oficiale, judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu a fost exclus din magistratură în temeiul articolului 99 litera r) din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistraţilor, respectiv „lipsa totală a motivării hotărârilor judecătoreşti“.
Aşa cum menţionam în articolele anterioare, în anul 2016, aceeaşi Secţie pentru judecători în materie disciplinară a CSM a mai decis o dată excluderea magistratului în discuţie, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de judecătorul constănţean. Astfel, Curtea Supremă a hotărât să înlocuiască decizia de excludere cu decizia de suspendare din funcţie a judecătorului pentru o perioadă de şase luni.
 
Ulterior, inspectorii judiciari au formulat o nouă acţiune disciplinară împotriva judecătorului Răzvan Davidencu. Această nouă acţiune a fost admisă de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, la mijlocul lunii noiembrie 2019, iar fostul preşedinte al Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa a fost sancţionat cu excluderea din magistratură.
 
Citeşte şi:
 
Greu de exclus din magistratură Judecătorul constănţean Răzvan Davidencu a câştigat procesul. Definitiv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii