Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii au găsit droguri în parcarea Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța. Prima condamnare

ro

18 Jan, 2022 00:00 1592 Marime text

 
  • Audiat fiind, inculpatul a recunoscut faptele pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată afirmând că la momentul identificării sale în autoturismul personal lucrătorii de jandarmi au descoperit un plic în care avea mai mulți muguri de cannabis și câteva grindere, fără sa-și amintească exect exact numărul acestora, precizând totodată că la acel moment era consumator de cannabis, iar cantitatea descoperită era pentru consumul propriu.
 
Un tânăr, de 32 de ani, din Constanța, prins cu droguri în parcarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, a fost condamnat! Tribunalul Constanța i-a aplicat inculpatului pedeapsa amenzii în cuantum de 4000 lei (egală cu un număr de 100 de zile-amendă în cuantum de 40 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Totodată, instanța i-a atras atenția inculpatului asupra dispozițiilor art.63 Cod penal, potrivit cărora dacă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, cu rea credință, numărul zilelor amendă se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.
 
Povestea
 
În actul de sesizare a instanței se arată, potrivit platformei rolii.ro, că la data de 23 septembrie 2018, în jurul orei 22:00, în timpul exercității atribuțiilor de patrulare, pe raza Secției 3 de Politie Constanta, lucrători jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, au simț miros specific de cannabis, văzând totodată în parcarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța un grup de tineri care se aflau lângă un autoturism, marca Skoda.
 
După declinarea calității, lucrătorii de jandarmi au procedat legitimarea respectivilor tineri și totodată le-au solicitat să predea, dacă dețin bunuri sau substanțe interzise la deținere.
 
Față de această solicitare, unul dintre respectivii tineri, identificat în persoana inculpatului a predat lucrătorilor de jandarmi o pungă autosigilantă din material plastic în care se aflau: două plicuri autosigilante, transparente în care se afla o substanță vegetală de culoare verde oliv formă de muguri, cu miros specific de cannabis, patru dispozitive de mărunțit dintre care două transparente, din material plastic, de formă cilindrică, 1 metalic de culoare gri de formă cilindrică, precum și un dispozitiv culoare neagră inscripționat cu cifra 8, de formă sferică, toate prezent urme de substanță vegetală, cu miros specific de cannabis și un borcan autosigilant din sticlă, care prezenta urme la interior de substanță veget cu miros specific de cannabis.
 
Audiat fiind, inculpatul a recunoscut faptele pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată afirmând că la momentul identificării sale în autoturismul personal lucrătorii de jandarmi au descoperit un plic în care avea mai mulți muguri de cannabis și câteva grindere, fără sa-și amintească exect exact numărul acestora, precizând totodată că la acel moment era consumator de cannabis, iar cantitatea descoperită era pentru consumul propriu.
 
 Zilele trecute, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii în cuantum de 4000 lei (egală cu un număr de 100 de zile-amendă în cuantum de 40 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.
 
Totodată, instanța i-a atras atenția inculpatului asupra dispozițiilor art.63 Cod penal, potrivit cărora dacă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, cu rea credință, numărul zilelor amendă se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Constanța.
 
Sursa: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Angajat al Poliției Militare din Tulcea, condamnat pentru trafic de droguri. Ce se întâmplă cu dosarul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii