Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, ar putea fi audiat azi, la Tribunal, în dosarul terenurilor din Portul Tomis

ro

19 Nov, 2021 00:00 2312 Marime text

 
  • În prezenta cauză, Decebal Făgădău este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
  •  Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, cunoscută în Constanţa datorită proiectelor pe care le-a întocmit pentru municipalitate, ar putea fi audiat azi, 19 noiembrie 2021, la Tribunalul Constanța, în dosarul terenurilor din Portul Tomis.
 
La termenul trecut (vineri, 22 octombrie 2021) au fost audiați Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL și Drăguț Encică, fostul șef al Poliției Locale Constanța.
 
În prezenta cauză, Decebal Făgădău este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Dosarul penal se află pe masa judecătorului Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța.
 
La termenul trecut, Bactali Nadir a declarat, printre altele, că în 2007, a preluat anumite active în zona Portului Tomis, de la SC Satu&Fase SRL, printre acestea aflându-se și construcția la care se face referire în actul de sesizare a instanței.
 
„Ionuț Toma, arhitectul șef al SC Kalinia, a discutat cu cei de la Hilton“
 
„Noi, voiam să facem un hotel! Atunci, Ionuț Toma, arhitectul șef al SC Kalinia, a discutat cu cei de la Hilton. Ni s-a spus că ne trebuie locuri de parcare. În proporție de 75% din numărul de camere. În 2012-2014 s-au depus documentele nesare achiziției celor trei loturi de teren SC Kalinia se ocupa de proiectare și ținea legătura între noi (nr. Astera Consulting) și Hilton. Până în 2014, nu m-am ocupat de achizția terenurilor. În 2014 am făcut cerere (nr. Primăriei) și am spus că avem bani și că putem cumpăra terenurile. La primărie i s-a spus prețul și apoi am plecat. Apoi am spus că suntem de acord. Prețul nu a fost negociat“, a mai spus Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL.
 
În continuare, acestea a mai declarat că  Ionuț Toma a fost cel care i-a prezentat soluția de a intra în posesia unor loturi adiacente celui deținut, astfel ajungând să cumpere cele trei terenuri aflate în discuție în cauză.
 
Decebal Făgădău este reprezenat de avocați Adrian Gheorghiță și Radu Doicescu, în timp ce Marcela Enache este apărată de Ionuț Cazan, toți trei fiind din Baroul Constanța.
 
Interesele Consiliului Local Constanţa sunt reprezentate în acest proces de avocat Constantin Cojocaru.
 
Procurorul de ședință din partea DNA a fost la termenul trecut Ciprian Bodu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Exclusiv, Făgădău rupe tăcerea!
Cum se apară fostul primar în dosarul terenurilor din Portul Tomis (declarație din instanță)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii