Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Ionuț Pripiși, șeful Corpului de Control din Primăria Constanța, trimis în judecată. E acuzat de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi de favorizarea făptuitorului

ro

05 Sep, 2017 14:00 5383 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului  

PRIPIȘI IONUȚ CORNELIU, la data faptelor șeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri,  
- favorizarea făptuitorului.  

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripiși Ionuț Corneliu, în calitate de șef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța, a reținut fără nici un temei legal o sesizare întocmită de subordonații săi, cu privire la comiterea unei infracțiuni la regimul disciplinei în construcții, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

În același context, după obținerea autorizației de construcție de către persoana vizată de sesizarea menționată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

UPDATE 2

Nici reprezentanţii Primăriei Constanţa nu au dorit să facă vreun comentariu cu privire la acest dosar.

UPDATE 1

În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa l-a contactat telefonic pe Ionuț Corneliu Pripiși în vederea exprimării unui punct de vedere. Şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța ne-a declarat că nu are nimic de comentat pe marginea dosarului instrumentat de DNA Constanţa. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii