Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Cătălin Cucoară, specialist în DNA, la judecată cu Poliţia Locală Constanţa. Ieri s-a pronunţat instanţa

ro

28 Nov, 2018 00:00 3752 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa s-au pronunţat ieri în dosarul în care Ion Cătălin Cucoară, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (cadastru, geodezie/topografie şi evaluare imobiliare terenuri), a contestat în instanţă o sancţiune aplicată de Poliţia Locală din Constanţa.
 
La momentul înregistrării procesului la Judecătoria Constanţa, Ion Cătălin Cucoară a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că a fost sancţionat cu suma de 1.500 de lei de către Poliţia Locală din Constanţa, în contextul montării unei instalaţii de gaz în scara blocului în care locuieşte. Amenda a fost aplicată, conform specialistului DNA, pentru că acesta nu ar fi deţinut avizul de construire şi avizul de deconectare.
 
Ieri, Judecătoria Constanţa a luat următoarea decizie:
 
„Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul (…) în contradictoriu cu intimata (…), împotriva proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria DPL nr. 26252 din 16.02.2018 şi nr. 28783 din 21.02.2018. Dispune înlocuirea amenzii de 500 lei aplicată petentului prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor DPL nr. 26252 din 16.02.2018, cu sancţiunea avertismentului. Dispune înlocuirea amenzii de 1.000 lei aplicată petentului prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. 28783 din 21.02.2018, cu sancţiunea avertismentului. Atrage atenţia petentului asupra pericolului social al faptei săvârşite şi recomandă acestuia respectarea pe viitor a dispoziţiilor legale încălcate. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 27.11.2018“.
 
Specialistul DNA Ion Cătălin Cucoară a întocmit raportul din celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde aproximativ 40 de inculpaţi au fost deferiţi Justiţiei în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Procurorii au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a primit cea mai mare pedeapsă aplicată în cauză: patru ani de închisoare cu suspendare. În prezent, dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii