Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanțele din Constanța decid azi viitorul unui șef de promoție al unui liceu din Tulcea

ro

07 Oct, 2020 00:00 3453 Marime text
 
  • Un licean din Tulcea a cerut justiției să anuleze procesul-verbal prin care a fost eliminat din examenul de Bacalaureat.
  • Acesta își uitase telefonul în buzunarul pantalonilor, la ultima probă, după ce trecuse cu brio toate probele anterioare.
  • Curtea de Apel Constanța va decide azi dacă se impune ori nu suspendarea procesului-verbal de eliminare din examen.

Judecătorii Curții de Apel Constanța vor analiza astăzi dosarul cu numărul 788/88/2020, în care un licean din Tulcea a cerut justiției să anuleze procesul-verbal prin care a fost eliminat din examenul de Bacalaureat.
Eliminarea a avut loc la ultima probă din cadrul sesiunii din această vară a examenului, după ce telefonul mobil al tânărului, pe care acesta îl uitase în buzunarul pantalonilor, l-a anunțat că are o notificare pentru una dintre aplicații.

Rezultate bune la învățătură

Şef de promoţie, şef de clasă, cu rezultate deosebite la învăţătură, tânărul este la un pas de a rata complet bacalaureatul de anul acesta după ce, la ultima probă de examen, telefonul uitat într-un buzunar al pantalonilor l-a anunţat cu un sunet ce a răsunat în liniştea de mormânt a sălii că are o notificare pentru una dintre aplicaţii. 
De emoţii, din neatenție, dar şi din obişnuinţă, spune tânărul, la ultima probă a uitat complet de telefonul mobil, pe care l-a lăsat, cu sunetul la volum maxim, în buzunarul hainelor.
Ghinionul l-a urmărit încă şi mai mult, căci aproape de finalul probei, smart phone-ul l-a anunţat, tare şi conştiincios, că are o notificare. Un sunet scurt, care însă ar putea avea ecouri pentru tot restul vieții asupra destinului liceanului în cauză.
Cu păţania considerată tentativă de fraudare a bacalaureatului, băiatul a fost eliminat din examen, rezultatele probelor anterioare i-au fost anulate şi i se interzice să mai dea Bac-ul încă doi ani acum înainte.

Câștig de cauză, la Tulcea

Cazul a ajuns în instanță, unde adolescentul le-a cerut judecătorilor să anuleze procesul verbal de eliminare din examen şi să îi permită să susţină Bacul anul acesta.
Şi pentru ca timpul să nu fie pierdut până la judecarea procesului, adolescentul a cerut să fie analizată, cu caracter urgent, cererea sa de suspendare a documentului prin care fusese înlăturat din examen.
Liceanul a obținut un prim câştig de cauză în acest sens, după ce magistraţii Tribunalului Tulcea au suspendat, momentan, efectele procesului verbal de eliminare.
În replică, însă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a declarat recurs împotriva acestei decizii, aşa încât judecătorii constănțeni, de la Curtea de Apel, sunt cei care vor avea ultimul cuvânt în această privinţă.
Cazul va fi analizat astăzi, de judecătorii constănțeni, aceștia urmând să decidă dacă se impune sau nu suspendarea procesului-verbal de eliminare.

Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii