Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscris la Facultatea de Drept Un tânăr din Constanța, acuzat de trafic de droguri, a prezentat judecătorilor o caracterizare favorabilă de la preot

ro

18 Sep, 2021 00:00 4014 Marime text
 
  • Recent, Judecătoria Medgidia a dispus liberarea condiţionată a condamnatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.   
 
  • Decizia judecătoriei a fost contestată de procurorii din Medgidia la Tribunalul Constanța, instanță care, vineri, 17 septembrie 2021, a admis contestaţia.
 
  • Pe cale de consecință, tribunalul a respins propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, cu privire la condamnat.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul București au decis condamnarea unui tânăr, din județul Constanța, domiciliat în București, la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată (două acte materiale).
 
Decizia Tribunalului București a fost menținută și de judecătorii de la Curtea de Apel București. 
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 1242/D/P/2019, din data de 22.08.2019, întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală - Secția de combatere a traficului de droguri, pentru trafic ilicit de droguri de mare risc.
 
În fața judecătorilor, inculpatul a recunoscut faptele reținute de DIICOT în actul de sesizare a instanței.
 
Totodată, în apărare, inculpatul a depus la dosar înscrisuri în circumstanțiere, constând în: caracterizări ale acestuia, recomandări de la locul de muncă, chiar de la locul de deținere, de la preotul din parohia unde a locuit, precum și un document din care reiese că acesta s-a înscris la cursurile Facultății de Drept.
 
Potrivit DIICOT, aproape de jumătatea anului 2019, s-a efectuat o cumpărare autorizată a unei cantități de cocaină în schimbul sumei de 2.000 lei și 20 comprimate ecstasy în schimbul sumei de 700 lei de la inculpat de către denunțător (...) sub supravegherea investigatorului sub acoperire.
 
Investigatorul sub acoperire a fost prezent când denunțătorul a purtat discuția cu inculpatul și a filmat cu acordul acestuia comunicarea avută prin intermediul aplicației de internet WICKR.
 
Motivul filmării discuțiilor a fost acela că aplicația WICKR are setată o funcție care presupune ștergerea automată după un timp foarte scurt, de ordinul secundelor, a mesajelor primite de la expeditor și în același timp există o funcție care anunță expeditorul când se realizează un print-screen al convorbirilor, deci singura posibilitate era filmarea acestora în timp real.
 
Întrucât cu alte ocazii inculpatul i-a vândut și cocaină și a presupus că are și în acel moment, a primit în prealabil de la investigatorul sub acoperire suma de 3.000 lei corespunzătoare prețului pentru cantitatea de aproximativ 5 grame cocaină și 20 de pastile ecstasy, respectiv 2.300 de lei și 700 lei.
 
Judecătorii din București au decis condamnarea inculpatului la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată.
 
Ulterior condamnării, cel în cauză a fost închis la Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța.
 
Recent, Judecătoria Medgidia a dispus liberarea condiţionată a condamnatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.   
 
Decizia judecătoriei a fost contestată de procurorii din Medgidia la Tribunalul Constanța, instanță care, vineri, 17 septembrie 2021, a admis contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. Pe cale de consecință, tribunalul a respins propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă,  cu privire la condamnat.
 
Sursa rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziții în Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Zece persoane în arest la domiciliu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii