Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informaţii clasificate, pentru toate nivelurile de secretizare Cine este noul funcţionar de securitate al Curţii de Apel Constanţa

ro

11 Jan, 2020 00:00 1539 Marime text

 


Compartimentul de Documente Clasificate ce funcţionează în cadrul Curţii de Apel Constanţa are un nou coordonator, în persoana judecătoarei Adriana Ispas. Aceasta a înlocuit-o în fruntea compartimentului pe judecătoarea Eleni Cristina Marcu, fost vicepreşedinte al instanţei până la începutul acestui an, când a fost promovată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Modificarea privind coordonarea Compartimentului de Documente Clasificate este făcută în baza Deciziei nr. 317/2019 a preşedintelui Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure. În acelaşi document se arată că predarea - primirea evidenţei documentelor clasificate urmează să se facă până la data de 15 ianuarie.
 
Astfel, potrivit documentului citat, magistratului Adriana Ispas, delegat în luna decembrie 2019 vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, i-a revenit poziţia de funcţionar de securitate şi coordonator al Compartimentului de Documente Clasificate al instanţei.
 
Supleanţi ai coordonatorului Compartimentului au fost numiţi judecătorii Claudiu Răpeanu şi Alina Jurubiţă. Totodată este de menţionat că poziţia de supleant al funcţionarului de securitate şi al coordonatorului ar fi trebuit să revină celui de-al doilea vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, însă funcţia este în prezent vacantă.
 
Persoanele care gestionează, primesc, ţin evidenţa, multiplică, păstrează şi efectuează celelalte operaţiuni ce conţin informaţii clasificate, pentru toate nivelurile de secretizare, sunt grefierul arhivar şef al instanţei şi, în lipsa acestuia, trei alţi grefieri arhivari.
 
„Predarea-primirea evidenţei documentelor clasificate se va efectua conform prezentei decizii, până la data de 15 ianuarie 2020“, se mai arată în documentul semnat de preşedintele instanţei.
 
Citeşte şi:
 
Secret de stat! Cine are grijă de documentele clasificate de la Curtea de Apel Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii