Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpatul, în arest la domiciliu de patru luni O nouă decizie în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

ro

20 Jun, 2020 00:00 2108 Marime text
  • Inculpatul rămâne în arest la domiciliu.
  • Andrei a decedat pe data de 12 martie.
  • Dosarul se află la Tribunalul Constanța.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ca Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, tot din Mangalia, să rămână în stare de arest la domiciliu.


Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.


Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.


Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.


În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.


Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică, ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.


Andrei a decedat pe data de 12 martie.


Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.


Iată minuta instanței

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. În baza art. 218 alin. 1 și 2 C.pr.pen. rap. la art. 202 alin. 1, 3 și 4 lit. d Cod procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat (...), fără antecedente penale. (...). În temeiul art. 221 alin. (1) din Codul de procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. (2) din Codul de procedură penală, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii (...). În temeiul art. 221 alin. (4) din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin. (8) din Codul de procedură penală dispune comunicarea prezentei încheieri organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, respectiv Poliţia stațiunii Neptun, în vederea supravegherii măsurii arestului la domiciliu. Dispune comunicarea prezentei încheieri inclusiv către MAI – Poliţia de Frontieră Română. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză rămân în sarcina statului. Cu drept la contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procurorul şi inculpatul prezent şi de la comunicare pentru cei care au lipsit. Pronunţată în Camera de consiliu astăzi, 02.02.2020, ora 13:56“.


Citește și:

Filmul tragediei de la Mangalia! Rechizitoriu după moartea lui Andrei. Detalii știute până azi doar de anchetatori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii