Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare într-un dosar al DNA Constanţa

ro

08 Aug, 2019 00:00 1795 Marime text
Un bărbat din municipiul Medgidia, acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, a fost condamnat. 
 
Tribunalul Constanţa a decis ca inculpatul să execute trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au reţinut următoarea stare de fapt: 
 
„În luna mai 2009, inculpatul a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafaţă de teren (121,02 ha) pe care nu o deţinea în totalitate. Prin acţiunile sale, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal“. 
 
Curtea de Apel Constanţa nu a stabilit primul termen în apelul cauzei.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii