Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:53 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar

ro

15 Feb, 2017 15:57 2117 Marime text
Judecătoarea Francisca Vasile, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis ca Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, să rămână sub control judiciar.

Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, pe data de 3 februarie, trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, sub acuzaţia de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Pe data de 9 februarie, judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa, a decis ca Înaltpreasfinţitul Teodosie să rămână sub control judiciar. Decizia a fost atacată de arhiepiscopul Tomisului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Dosarul a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Francisca Vasile, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Francisca Vasile a judecat şi dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

Ti-a placut articolul?

Comentarii