Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:06 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar (document)

ro

16 Dec, 2016 14:15 1344 Marime text
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivăşi a fost luată azi de magistratul Marius Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanţa.

În luna octombrie, judecătorul Marius Damian Mitea i-a respins arhiepiscopului Tomisului plângerea formulată împotriva deciziei prin intermediul căreia a fost plasat sub control judiciar.

Înaltpreasfinţitul Teodosie este bănuit de luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Prezentul dosar este legat de ferma Nazarcea.

UPDATE 2
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, sub control judiciar pentru luare de mită și dosarul APIA (galerie foto+video+document)


APIA Constanţa, despre controalele de la ferma lui Teodosie - „Suprafaţa de teren cultivată cu viţă-de-vie nu era întreţinută“

Povestea tristă a fermei Nazarcea, intrată în insolvenţă sub administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Dosarul, amânat pentru 2017

Iată minuta instanţei

„În baza art. 2151 alin. 5 Cod procedură penală raportat la art. 213 Cod procedură penală respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul Petrescu Teodosie împotriva ordonanţei nr. 230/P/2016 din data de 09.12.2016 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, privind prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul Petrescu Teodosie la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 16.12.2016“.

În perioada în care se află sub control judiciar, Înaltpreasfinţitul Teodosie a fost obligat, printre altele, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, şi să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi.

Comunicatul DNA poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii