Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte a amânat pronunţarea în dosarul deputatului PSD de Constanţa Mădălin Voicu (document)

ro

04 Oct, 2016 00:00 2827 Marime text


Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României ar fi trebuit să se pronunţe ieri în dosarul în care Mădălin Ştefan Voicu, deputat PSD de Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie.
 
În cauză, Voicu este suspectat de săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălarea banilor, dar şi de folosire a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
 
Ieri, Înalta Curte ar fi trebuit să se pronunţe asupra legalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Totodată, instanţa ar fi putut să dispună începerea judecăţii în prezenta cauză. Nu este de omis faptul că magistraţii de la Curtea Supremă ar putea constata neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului şi ar putea dispune restituirea cauzei către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru refacerea rechizitoriului.
 
Pronunţarea în dosar a fost amânată pentru data de 11 octombrie.
 
Amintim că, în acest dosar, alături de Mădălin Ştefan Voicu au mai fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se Nicolae Păun, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”.
 
Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii