Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În echipa speranțelor din Liga 1 Louis Munteanu, puștiul-minune al FC Viitorul, a împlinit 18 ani

ro

18 Jun, 2020 00:00 2448 Marime text
  • Louis Munteanu a înscris deja de trei ori în Liga 1.
  • În 2019, a fost inclus în „11“-le ideal al turneului internațional Puskas Suzuki Cup.
  • Tânărul atacant a fost al 39-a jucător debutat de FC Viitorul în primul eşalon.


După Alexi Pitu și Darius Grosu, un alt fotbalist de mare perspectivă al FC Viitorul, atacantul Louis Munteanu (cu trei goluri deja în prima ligă), a devenit major, împlinind 18 ani.

„La mulți ani, Louis! Odată cu împlinirea a 18 ani, îți urăm multă sănătate, fericire și reușite în tricoul negru-albastru!“, a fost mesajul clubului constănțean. Tânărul a fost sărbătorit de echipă în cantonament, înainte de mciul cu Chindia Târgoviște. Născut pe 16 iunie 2002, la Vaslui, Louis Munteanu a debutat în prima divizie pe 27 octombrie 2019, în etapa a 14-a, în deplasare cu Dinamo (2-3). Cele trei goluri le-a marcat în meciurile cu Chindia Târgovişte (în etapa 15-a, acasă, 3-0), cu Sepsi Sf. Gheorghe (în etapa a 17-a, acasă, 4-1) şi cu FC Voluntari (în etapa a 20-a, în deplasare, 2-1). Performanţa din meciul cu FC Voluntari, în care a înscris în minutul 86 golul succesului oaspeţilor (după ce trupa ilfoveană condusese cu 1-0) l-a inclus între cei mai buni 11 jucători ai rundei a 20-a, în echipa tip alcătuită de Liga Profesionistă de Fotbal.
De asemenea, Louis a fost inclus şi în echipa ideală a speranţelor din Liga 1. Formaţia a fost configurată de specialiştii Ligii Profesioniste de Fotbal, la finele sezonului regulat al campionatului 2019/2020, pe baza analizelor tehnice. În componenţa echipei intră jucătorii născuţi după 1 ianuarie 1999 care aveau mai puţin de 30 de jocuri ca titular în prima ligă la startul sezonului.
 

Victorie contra lui Real Madrid

Louis Munteanu este un alt produs al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“ care a reușit să facă pasul către echipa de seniori a Viitorului Constanța. Louis a câștigat două trofee în sezonul 2018-19 alături de lotul U-17: Liga Elitelor și Supercupa României. O altă performanță notabilă a carierei o reprezintă faptul că și-a făcut loc în „11“-le ideal al ediției 2019 a puternicului turneu internațional Puskas Suzuki Cup, unde FC Viitorul U-17 a obținut victorii importante în fața celor de la Real Madrid, Panathinaikos și Honved Budapesta.
 

„Domnul Hagi mi-a spus că are foarte mare încredere în mine“

Louis este fost internațional U-15, U-16 și U-17 al României și a fost convocat și la lotul național U-19, cu toate că este cu un an mai mic decât restul colegilor săi de la lot. Unul dintre cei mai promiţători tineri atacanţi din România, Louis a fost al 39-a jucător debutat de FC Viitorul în primul eşalon. „În 2019, am câştigat două Supercupe şi două campionate la juniori. Sunt foarte fericit că am contribuit la aceste reuşite şi sper ca de acum încolo să am aceste realizări şi la echipa mare. Se vede munca mea. Domnul Hagi mi-a spus că are foarte mare încredere în mine şi să muncesc şi mai mult, că mai am mult de demonstrat. Cel mai reuşit moment al meu din acest an a fost debutul la prima formaţie a FC Viitorul. Îl aşteptam de mult. Sunt extrem de bucuros că a venit la o vârstă atât de fragedă“, a declarat Louis Munteanu, pentru site-ul oficial al FC Viitorul.


Citește și:

UPDATE. Primul amical Louis Munteanu, două goluri în victoria clară a FC Viitorul cu U Craiova (galerie foto)

Atacantul Louis Munteanu, de la FC Viitorul, inclus în echipa ideală a speranţelor din Liga 1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii