Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Important pentru cei care au credite Două comisioane bancare declarate nule. Este vizat și dreptul unilateral al băncii de a modifica dobânda

ro

01 Jan, 2018 19:10 3266 Marime text
În primă instanță, Judecătoria Constanța a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul (...) în contradictoriu cu pârâta (nr. unitatea bancară).
 
Instanța a admis în parte cererea de intervenţie principală formulată de intervenienta principală (...) în contradictoriu cu pârâta (nr. unitatea bancară) și a constatat caracterul abuziv al clauzelor cuprinse în art. 4.1 alin. 2 teza I şi art. 4.3 din contractul de credit nr. (...)2007, referitoare la comisionul de acordare credit, la comisionul de administrare lunară a creditului şi la dreptul unilateral al băncii de a modifica dobânda, şi, pe cale de consecinţă, constată nulitatea absolută a acestor clauze.
 
„Obligă pârâta (nr. unitatea bancară) să plătească reclamantului şi intervenientei principale sumele de bani pe care le-a încasat de la aceştia, în executarea contractului de credit nr. (...)2007, reprezentând comision de acordare credit, comision de administrare lunară a creditului şi dobândă achitată în plus faţă de cea stipulată la art. 4.1 alin. 1 din acelaşi contract (7.95 % p.a.). Obligă pârâta (nr. unitatea bancară) să plătească reclamantului şi intervenientei dobânda legală aferentă tuturor sumelor care au fost încasate în baza art. 4.1 alin. 2 teza I şi art. 4.3 din Contractul de credit nr.(...).2007, dobândă ce urmează a se calcula de la data încasării fiecărei sume şi până la data restituirii efective“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, aceasta fiind atacată la tribunalul Constanța.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii