Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. ÎCCJ a respins solicitarea Nicuşor Constantinescu cere suspendarea executării pedepsei din dosarul CMZ (rechizitorii)

ro

11 Jan, 2017 18:51 2114 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au rămas astăzi în pronunţare pe solicitarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de suspendare a executării pedepsei din dosarul Centrului Militar Zonal, pe motiv de boală.

La ÎCCJ a avut loc, ieri, termenul de judecată în care trebuia să fie discutat, pe fond, recursul formulat de Nicuşor Constantinescu prin care cere casarea deciziei de condamnare la cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal. Dezbaterile pe această solicitare nu au mai avut loc după ce fostul şef al CJ Constanţa a forumlat cerere de amânare pe motiv că nu poate să fie adus de la penitenciarul Poarta Albă din cauza condiţiilor meteo. Judecătorii au luat însă în discuţie solicitarea de suspendare a executării pedepsei până la o decizie privind casarea condamnării.

În dosarul Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv pe 29 iunie 2016, prin decizie a Curţii de Apel Constanţa.

În acest dosar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

UPDATE 1, ora 20.10

ÎCCJ a respins solicitarea fostului președinte al CJC Nicușor Constantinescu. Termenul recursului în casație a fost stabilit pentru data de 8 februarie 2017

Rechizitoriu 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Rechizitoriu 
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu 
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)







 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii