Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Ivănescu, acţionar la Murfatlar, a scăpat de controlul judiciar

ro

02 May, 2017 00:00 7983 Marime text
Veste bună pentru George Ivănescu, acţionar la Murfatlar! Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au admis plângerea formulată de George Ivănescu împotriva Ordonanţei de prelungire a controlului judiciar nr. 126/P/2016 din data de 10.04.2017 dispusă de Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe cale de consecinţă, instanţa a revocat măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de George Ivănescu. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
 
Amintim că, în acest dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au calculat un presupus prejudiciu în dauna bugetului de stat de aproximativ 600 de milioane de euro, prin conduita presupus frauduloasă a unor societăţi din domeniul băuturilor alcoolice.
 
Iniţial, George Ivănescu, acţionar la Murfatlar, a fost arestat preventiv, alături de Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu şi Sorin Vasile Săvoiu.
 
Amintim că în referatul cu propunere de arestare preventivă se face referire şi la „extinderea urmăririi penale pentru fapte noi“, fiind vizaţi mai mulţi angajaţi ai statului român acuzaţi de abuz în serviciu. Printre aceştia se află şi nouă persoane din Constanţa!
 
Murfatlar România SA a fost înfiinţată în anul 2002 şi are ca activitate comercială principală comerţul cu ridicata al băuturilor şi, în secundar, printre altele, distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice, fabricarea vinurilor din struguri, fabricarea cidrului şi a altor vinuri din fructe, fabricarea altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare, fabricarea berii ş.a.
 
Citeşte şi: 
 
Dosarul „Murfatlar“, „bombă“ de la DNA! Mai mulţi vameşi din Constanţa, în colimatorul Anticorupţiei (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii