Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA

ro

21 Jan, 2021 09:04 3339 Marime text


Comisarul şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa.

Dosarul său a fost instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa al DNA şi a fost trimis pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa.

Obiectul dosarului este reprezentat de "infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) rap. la art 320 CP, art 269, art 267 CP".

Amintim, la momentul mediatizării cauzei, DNA informa că poliţistul era cercetat "pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu".

Conform sursei citate, în ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
„În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie“.

Până la pronunţarea unei hotărâri definitive în cauză, suspectul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii