Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt din casa lui Teodosie! Procurorii nu renunţă. Azi vor cere, din nou, arestarea lui Mihai Mihai Marian

ro

26 Jun, 2017 00:00 3873 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa vor solicita, azi, din nou, arestarea preventivă a lui Mihai Mihai Marian, de 31 de ani, din judeţul Vrancea, suspectat că ar fi furat din casa arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.
 
Iniţial, procurorii au cerut Judecătoriei Constanţa arestarea preventivă a celui mai sus precizat, însă instanţa a respins solicitarea şi a decis ca inculpatul să fie plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 21 iunie până la 19 august inclusiv. Ulterior, Judecătoria i-a impus inculpatului următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Nemulţumiţi de decizia primei instanţe, procurorii au atacat decizia Judecătoriei Constanţa la Tribunalul Constanţa, instanţă care azi va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că, la data de 21 iunie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul reţinut Mihai Mihai Marian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228, al. 1-229, al. 1, lit. b şi al. 2, lit. b c.p.
 
Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 21/22.05.2017, în intervalul orar 00.00 - 00.05, profitând de faptul că uşa de acces nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuinţă de serviciu a persoanei vătămate P.T, iar dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4.000 de lei.
 
„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se arată în comunicatul procurorilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii