Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcția de procuror general al Constanței, pusă la bătaie Concursul pentru conducerea parchetelor. Ce trebuie să știe candidații legat de relația cu presa (document)

ro

29 Jul, 2020 00:00 1886 Marime text
  • Concursul pentru funcțiile de conducere din unitățile de parchet se desfășoară în perioada 20 iulie – 14 octombrie 2020.
  • CSM a anunțat rectificarea Bibliografiei de concurs, în sensul înlocuirii vechiului Ghid privind relația cu mass-media cu noul document, adoptat în luna septembrie.
  • CSM a scos la concurs scaunul de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat modificări de ultimă oră în bibliografia pentru concursul organizat la nivel național pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de anchetă. Anunțul CSM vizează înlocuirea unui document privind relația cu presa cu un altul, actualizat.


Examenul se desfășoară în perioada 20 iulie – 14 octombrie 2020. La concurs au fost puse la bătaie aproape toate funcțiile de conducere din parchetele dobrogene.
 

Ce funcții au fost scoase la concurs


Mai exact, CSM a scos la concurs scaunul de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și cele două funcții de adjunct de la nivelul acestei unități de anchetă, ce urmează a se vacanta la 1 ianuarie 2021.
Totodată, magistrații pot candida și pentru funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța și, respectiv, aceleași funcții la Parchetul Judecătoriei Constanța.
Pentru unitățile de anchetă din județ, mai sunt scoase la concurs și funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova și, respectiv, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judcătoria Mangalia.
Și pentru județul Tulcea sunt posturi de conducere la vârful unităților de anchetă scoase la concurs.
Mai exact, este vorba despre funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea, prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Judecătoriei Tulcea și, respectiv, de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.
 

Noul ghid a fost adoptat anul trecut, în septembrie


De curând, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat înlocuirea unui document din bibliografia de concurs, pe care procurorii trebuie să o parcurgă în vederea susținerii examenului.
Astfel, potrivit CSM, Bibliografia se rectifică „în sensul înlocuirii Ghidului privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass media și manualul pentru purtătorii de cuvânt și structurile de informare publică și relații cu mass media, aprobate prin Hotărârea Plenului CSM nr. 482/01.06.2012, modificată și completată prin Hotărârile Plenului CSM nr. 573/06.05.2014 și nr. 1376/17.12.2015“. Documentul respectiv a fost înlocuit cu „Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 197/17.09.2019“. Noul ghid este disponibil pe pagina de internet a CSM.

În secțiunea Document puteți consulta Anunțul făcut de CSM referitor la rectificarea Bibliografiei de concurs.


Citește și:

Liber la concurs, pentru scaunul de procuror general al Constanței. Majoritatea posturilor de conducere din parchetele dobrogene sunt puse la bătaie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii