Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:34 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al Protecţiei Consumatorului, Mihai Perifan, eliberat condiţionat. Fragmente din şedinţa de judecată (document)

ro

15 Aug, 2016 00:00 3903 Marime text


Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa vor analiza, pe data de 7 septembrie, dacă Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, va fi eliberat condiţionat. Bărbatul a fost condamnat în luna octombrie 2015 la 1,6 ani de închisoare cu executare.
 
Aproape de începutul lunii iunie, Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a trimis la Judecătoria Medgidia propunerea de liberare condiţionată a lui Mihai Perifan.
 
Avocatul fostului şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a susţinut, în faţa magistraţilor, că timpul petrecut de clientul său în penitenciar este suficient, iar „scopul pedepsei a fost atins“. Totodată, el a solicitat instanţei să aibă în vedere că Mihai Perifan a fost recompensat de cinci ori, a participat la toate activităţile din penitenciar, că în perioada detenţiei a dat dovadă că a înţeles consecinţele faptei şi că reeducarea s-a produs cu certitudine, „având dovada că imediat punerii în libertate va fi angajat la o societate de renume, pe o funcţie de director“.
 
De partea cealaltă, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa a arătat că pedeapsa lui Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, va expira în 2017 şi că acesta nu ar fi avut timp suficient pentru reeducarea sa.
 
În ultimul cuvânt, Perifan a spus că regretă cele întâmplate, a înţeles să sprijine organele de cercetare penală pentru aflarea adevărului şi că doreşte să se întoarcă lângă familia sa.  
 
În urma deliberărilor, Elena Olteanu, judecător al Judecătoriei Medgidia învestit cu soluţionarea cazului, a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, dispunând liberarea condiţionată a lui Mihai Perifan.
 
Nemulţumiţi de această decizie, procurorii DNA Constanţa au atacat, la Tribunalul Constanţa, hotărârea privind eliberarea fostului şef al Protecţiei Consumatorului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 7 septembrie. Decizia Tribunalului Constanţa va fi definitivă. 


 
Amintim că, în acest dosar, alături de Mihai Perifan a fost condamnat şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Fudulea a primit un an de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa şi societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 de euro“.
 
Ruda pentru care ar fi intervenit şeful OJPC Constanţa ar fi fratele său, Daniel Perifan, ginerele afaceristului Costică Zelca, apropiat atât al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii