Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul președinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag, condamnat

ro

23 Mar, 2021 00:00 2845 Marime text
  • Tribunalul Tulcea a decis obligarea inculpatului, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag la plata sumei de 148472,74 lei, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii, către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu titlul de despăgubiri civile.
 
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, a fost condamnat.
 
În primă instanță, Tribunalul Tulcea i-a aplicat bărbatului pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare. 
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2014-2015 inculpatul Manole Teodor-Sorin, în calitatea menționată mai sus, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente și declarații false care conțineau mențiuni nereale în sensul că membrii asociației și-au dat acordul cu privire la depunerea cererilor unice de către inculpat și la utilizarea fondurilor de către forma asociativă, în scopul de a obține în mod injust sprijin financiar din bugetul Uniunii Europene pentru suprafața de 254 ha pajiști.
 
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 148.472,74 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.
 
Pe lângă decizia de condamnare, Tribunalul Tulcea i-a impus inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Tulcea.
 

Despăgubiri civile

 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Manole Teodor Sorin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria oraşului Babadag pentru o perioadă de 60 de zile. Admite acţiunea civilă a părţii civile Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Obligă inculpatul Manole Teodor Sorin, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag la plata sumei de 148472,74 lei, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii, către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu titlul de despăgubiri civile“, se mai arată în decizia Tribunalului Tulcea.
 
Decizia primei instanțe a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen(http://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8800000000046591&id_inst=36 ) fiind stabilit pentru data de 27 mai 2021.
 
Citește și
 
DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii