Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, judecat la Constanța. Care este stadiul dosarului

ro

25 Jan, 2022 00:00 3043 Marime text

 
  • În luna iunie 2016, Curtea de Apel Constanța a decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Constanța, revocând pentru inculpații Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Mangalea Gheorghe, Arhire Adrian, Poenaru Marius Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Meridicos Romeo Ovidiu, Dimofte Petronel, Matei Marius Ionuț, Ahălanei Ioan măsura preventive a controlului judiciar.
 
Rejudecarea dosarului în care Gabriel Bivolaru, fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani de închisoare, continuă la Tribunalul Constanţa!
 
Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, magistrat investit cu soluționarea cauzei (în rejudecare) a stabilit noul termen (al 45-lea) în dosarul penal.
 
Cauza se va afla din nou în atenția instanței pe data de 09 februarie 2022.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR a fost condamnat iniţial, de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, la 11 ani de închisoare, în primă instanţă, pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare de bani, în formă continuată.
 
Tot judecătorul Leonard Iustin Bourceanu a mai dictat, în prezenta cauză, următoarele pedepse: Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie, iar Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 
SC Romeco Internaţional Service Company SRL Năvodari a fost condamnată la dizolvare şi la plata unei amenzi penale de 500.000 de lei.
 
Instanţa a dispus confiscarea specială a mai multor bunuri, printre care se află o semiremorcă, adaptată special pentru disimularea rezervoarelor metalice.
 
De asemenea, inculpaţii au mai fost obligaţi la plasa sumei de 716.300 de lei, din care TVA - 729.780 de lei şi impozit pe profit - 286.520 de lei, la care se adaugă plata accesoriilor (dobânzi şi penalităţi de întârziere) la data plăţii efective.
 
Cei mai sus precizaţi au fost obligaţi la plata către partea civilă SC Conpet SA a sumei de 93.841,65 de lei (contravaloarea a 31 de tone de ţiţei sustrase în data de 31.05.2013), a sumei de 111.027,27 de lei (contravaloarea a 36 de tone de ţiţei sustrase în data de 3.06.2013), a sumei de 585.977,25 de lei (contravaloarea a 190 de tone de ţiţei sustrase în data de 4.06.2013 şi de 5.06.2013), a sumei de 17.289,32 de lei reprezentând contravaloarea lucrărilor de dezafectare a instalaţiei artizanale şi pentru aducerea conductei în starea iniţială.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În luna iunie 2016, Curtea de Apel Constanța  a decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Constanța, revocând pentru inculpații Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Mangalea Gheorghe, Arhire Adrian, Poenaru Marius Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Meridicos Romeo Ovidiu, Dimofte Petronel, Matei Marius Ionuț, Ahălanei Ioan măsura preventive a controlului judiciar.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul în care Gabriel Bivolaru a luat 11 ani de închisoare, rejudecat la Constanţa
 
UPDATE. Focuri de arma
Un fost deputat, retinut la Constanta (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii