Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a cerut eliberarea din arest. Ce răspuns a primit

ro

29 May, 2021 00:00 2935 Marime text
  • Dosarul în care Valentin Răducu Preda a cerut eliberarea s-a aflat inițial în atenția magistraților Judecătoriei Medgidia, instanță la care a fost înregistrat sub numărul 1721/256/2021.
  • Preda a solicitat „a se observa că s-a implicat în mod activ în activitățile lucrative obținând 16 recompense din conținutul cărora rezultă că s-a achitat în mod exemplar de sarcinile avute“.
  • Cererile sale au fost respinse atât de Judecătoria Medgidia, cât și de Tribunalul Constanța.
Valentin Răducu Preda, fost consilier al ex-primarului Constanței Radu Mazăre, le-a cerut judecătorilor să dispună eliberarea sa condiționată.
 
În prezent, fostul consilier se află în executarea unei pedepse de patru ani de închisoare pentru divulgarea secretului ce periclitează siguranța statului și trafic de influență.
 
Dosarul în care Valentin Răducu Preda a cerut eliberarea s-a aflat inițial în atenția magistraților Judecătoriei Medgidia, instanță la care a fost înregistrat sub numărul 1721/256/2021.
 

Pledoaria lui Preda

 
Astfel, în cererea de eliberare condiționată, fostul consilier al lui Radu Mazăre a arătat că „a fost stăruitor în muncă, disciplinat și a dat dovezi temeinice de îndreptare, nu a fost sancționat disciplinar niciodată, a manifestat o conduită constant pozitivă participând voluntar și constant la toate activitățile socio-educative, moral-religioase, psihologice, terapeutice, ocupaționale, sportive și de altă natură, astfel că recomandările din planul individualizat au fost atinse“, potrivit www.rolii.ro.
 
De asemenea, în fața instanței Judecătoriei Medgidia, unde a fost audiat prin sistem video-conferință, Preda a solicitat „a se observa că s-a implicat în mod activ în activitățile lucrative obținând 16 recompense din conținutul cărora rezultă că s-a achitat în mod exemplar de sarcinile avute“.
 
Pe de altă parte, procurorii au arătat că, potrivit legislației în vigoare, Valentin Răducu Preda ar putea formula o astfel de cerere de eliberare după data de 6 iunie 2021, când va deveni propozabil pentru liberarea condiționată.
 
În această situație, fostul consilier a invocat o excepție de neconstituționalitate care i-ar permite să formuleze cererea înainte de termenul stabilit prin legislația actuală.
 
În urma dezbaterilor, magistrații Judecătoriei Medgidia au decis să respingă atât excepția de neconstituționalitate invocată de Valentin Răducu Preda, cât și cererea de eliberare condiționată, cea din urmă fiind considerată drept inadmisibilă.
 
Totuși, fostul consilier al lui Radu Mazăre a făcut contestație împotriva acestei decizii a Judecătoriei Medgidia, astfel că ultimul cuvânt în cauză a revenit Tribunalului Constanța.
 
La rândul lor, însă, și judecătorii Tribunalului Constanța au respins contestația formulată de Valentin Răducu Preda.
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Tribunalul București, undă verde pentru dosarul lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii