Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foştii preşedinţi ai PP-DD Constanţa, la Înalta Curte de Casaţie

ro

24 Oct, 2017 00:00 2187 Marime text
Mariana Ciuciuleacă, fosta şefă a Partidului Poporului - Dan Diaconescu Filiala Constanţa, şi fostul colonel de jandarmerie Nicolae Aldea, ex-prim-vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice, au formulat un recurs în casaţie în dosarul în care au fost condamnaţi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. În prezenta cauză, instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Mariana Ciuciuleacă a fost condamnată la cinci ani de închisoare, iar Nicolae Aldea s-a ales cu şase ani de detenţie.
 
Recursul în casaţie mai sus precizat se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Reamintim că, în luna octombrie 2014, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus ca Nicolae Aldea, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, cămătărie şi şantaj, să primească 14 ani de detenţie, iar Ciuciuleacă - zece ani. În aceeaşi cauză, Valentina Stănculescu a luat cinci ani de închisoare, Haralambie Budea a primit 3,8 ani, iar Silviu Costel Iordache a fost condamnat la 2,6 ani. Mai departe, în dosar, Eva Aldea a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi Iulieana Maxim - un an de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere.
 
Pedepsele au fost contestate la Curtea de Apel Constanţa, care a aplicat următoarele pedepse:
 
Mariana Ciuciuleacă - cinci ani cu executare.
 
Nicolae Aldea - şase ani de închisoare, cu executare.
 
Valentina Stanculescu - trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Eva Aldea - achitată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 23, lit. (renumerotat 29, lit. b) din Legea nr. 656/2002, republicată, cu aplicarea art. 5 Cod Penal.
 
Silviu Iordache - achitat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 367 Cod Penal, cu aplic. art. 5 Cod Penal. Achitat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 244, alin.1 Cod Penal şi art. 5 Cod Penal (persoană vătămată - Pricop Nicoleta Georgeta). Achitat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 244, alin.1 Cod Penal şi art. 5 Cod Penal (persoană vătămată - Puţintelu Rodica). Achitat pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 207, alin.1 Cod Penal, cu aplic. art. 35 Cod Penal şi art. 5 Cod Penal. Înlătură obligarea inculpatului Iordache Silviu de la plata sumei de 42.000 de euro şi 11.762,94 de dolari SUA, echivalentul în lei, cu titlu de daune materiale, către partea civilă Ciciu (Puţintelu) Ana Maria, urmare a dispoziţiei de achitare pronunţate în cauză.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii