Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foști directori din Autoritatea Navală Română, achitați definitiv

ro

21 Sep, 2020 15:57 2329 Marime text
  • Dosarul îi vizează pe Răzvan-Gabriel Trandafir, fost director general interimar al ANR, Liviu-Aurelian Cazan, fost director general al ANR, şi pe Matei Cristian, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale.


Curtea de Apel Constanța a decis achitarea definitivă a trei foști directori din cadrul Autorității Navale Române, trimiși în judecată de DNA Constanța.

Dosarul îi vizează pe Răzvan-Gabriel Trandafir, fost director general interimar al ANR, Liviu-Aurelian Cazan, fost director general al ANR, şi pe Matei Cristian, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale.

Curtea de Apel Constanța a respins apelul declarat de procurorii anticorupție constănțeni împotriva hotărârii Tribunalului Constanța de a-i achita pe cei trei foști directori.

Decizia Curții de Apel este definitivă și a fost luată după ce magistrații acestei instanțe au apreciat ca fiind nefondat apelul DNA Constanța.

În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reținuseră că, „la data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, în calitate de director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu (CN APDF), cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea-credinţă, acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, conducere, administrare şi control“.

„Concret, acesta, împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, a semnat un act adiţional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorităţii Navale Române (ANR). Aceste demersuri ale inculpaţilor au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română. Acţionând în această manieră, inculpaţii Matei Cristian şi Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017“, conform DNA.

Toate aceste acuzații au fost respinse deja de două instanțe din Constanța, respectiv Tribunalul și Curtea de Apel. Decizia Curții de Apel este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii