Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostă şefă a AEP, Ana Maria Pătru, află astăzi dacă scapă de arest

ro

22 Nov, 2016 09:41 2825 Marime text
Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, acuzată de trafic de influență și spălarea banilor, a ajuns în această dimineaţă la Curtea de Apel Ploiești, unde se judecă contestația făcută la măsura arestului preventiv.
 
Magistrații Secției Penale și pentru cauze cu minori și de familie din cadrul Curții de Apel Ploiești judecă contestația făcută de Ana Maria Pătru la măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Prahova, transmite România Tv.
 
Instanța a stabilit ca termen ora 09.00.
 
Pe 16 noiembrie, judecătorii Tribunalului Prahova au decis ca Ana Maria Pătru să fie arestată preventiv pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 16.11.2016, până la data de 15.12.2016, inclusiv.
 
Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a primit mită de la reprezentanții firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituția pe care a condus-o, potrivit motivării deciziei de arestare dată de magistrații Tribunalului Prahova.
 
"În motivarea propunerii s-a arătat că, în perioada aprilie-iunie 2008, A.M.P (Ana Maria Pătru -n.r.), în calitate de vicepreședinte al A.E.P. – funcție cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentanții SC S. R. SA contravaloarea unui apartament și a primit, în cursul anului 2009, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea imobilului-apartament, promițând în schimb că va susține derularea în bune condiții a contractului nr. 80703/25.04.2008 încheiat de SC S. R. SA cu A.E., precum și că va susține același agent economic pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică precizată, fapt care s-a și realizat", se arată în motivarea Tribunalului Prahova, care a decis arestarea fostului președinte al Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.
 
Potrivit unui raport de activitate al Autorității Electorale Permanente (AEP) pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituției, același contract de achiziție, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.
 
"Prin contractul de achiziție publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale și județene (inclusiv sectoarele și primăria generală a municipiului București), precum și pentru primarii comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. București și președinții consiliilor județene. Contractul a fost încheiat cu SC SIVECO România S.A", se arată în raportul de activitate.
 
Procurorii o acuză pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeași firmă, și contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.
 
"În cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al A.E.P.– funcție cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentanții SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport și a primit de la reprezentanții agentului economic precizat suma de 15.000 euro - echivalentul a 61.765,50 lei, promițând în schimb că va susține derularea în bune condiții a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 și a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea ”Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider și SC A.S. SRL cu A.E.P., precum și că va susține SC S. R. SA pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică precizată, fapt care s-a și realizat", se mai arată în motivare.
 
Magistrații Tribunalului Prahova au decis, săptămana trecută, arestarea preventivă a Anei Maria Pătru, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii