Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, versus Primăria Constanța. O nouă înfățișare la Tribunal

ro

29 Jan, 2020 00:00 1856 Marime text

astăzi, din nou, dosarul în care firma Pomacost, denumită în prezent Garden Shop Services, a dat în judecată municipalitatea, legat de contractul pentru întreținerea spațiilor verzi din Constanța.


În cursul anului 2019, reprezentanții firmei se plânseseră instanței de judecată de faptul că înțelegerea încheiată cu Primăria Constanța le cauzează pierderi, clauza de ajustare prevăzută în contract nefiind suficientă. După cum arătam în edițiile anterioare, „clauza de ajustare a prețului în funcție de indicele prețurilor de consum pentru prestări servicii comunicat de Institutul Național de Statistică nu acoperă modificările legislative intervenite“, spuneau cei de la Pomacost.


În acest sens, aceștia au argumentat că, „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Din acest motiv, ei cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să ajusteze prețul contractului, această măsură fiind, în opinia reprezentanților societății, „strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat prețul contractului“.


La rândul lor, reprezentanții Municipiului Constanța le-au cerut judecătorilor constănțeni să respingă acțiunea Pomacost, pe care o considerau nefondată. În urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, magistrații Tribunalului Constanța au decis, în noiembrie 2019, respingerea acțiunii, însă reprezentanții firmei au atacat această decizie, în recurs.


Date despre Pomacost



În ce privește firma Pomacost, actuală Garden Shop Services SRL, așa cum arătam în edițiile anterioare, la momentul înființării sale, în 2001, se spunea că denumirea societății – PO-MA-CO-ST – ar fi venit de la numele lui Basarab POpa (vărul defunct al fostului primar Mazăre, decedat în septembrie 2014), Radu MAzăre, Nicușor COnstantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța) și Gabriel STrutinsky (afacerist apropiat al celor trei).


În prezent, însă, firma este deținută de societatea GKL Engineering LTD, cu sediul în Cipru (80%), de Mihai Popa (10%) și, respectiv, Florentina Popa (10%). Potrivit datelor Registrului Comerțului, în 2017 și 2018 Pomacost a fost în pierdere. Administratorul societății Pomacost, actuală Garden Shop Services este Alexandru Pimen Leca.


Citește și:

Judecătorii au decis Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulți bani de la Primărie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii