Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost polițist rutier, dat în judecată de IPJ Constanța. S-a stabilit primul termen în apel

ro

16 Jun, 2020 00:00 1768 Marime text
  • Dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanta.
  • IPJ Constanța îi cere polițistului aproximativ 4000 de lei.
  • Decizia judecătorilor din apel va fi definitivă.


Judecătorii Secţiei I Civile din Curtea de Apel Constanţa au stabilit un primul termen de judecată în dosarul în care Bogdan Romulus L., poliţist rutier la Poliţia Oraşului Cernavodă, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită, a fost dat în judecată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.


Cauza se va afla în atenția magistraților curții de Apel pe data de 30 septembrie.


Oficial, conform celor aflate la dosarul cauzei, prin cererea de chemare în judecată, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a solicitat în contradictoriu cu pârâtul Bogdan Romulus L. ca prin hotărârea ce se va pronunţa să se dispună obligarea pârâtului la plata sumei de 3.538 lei reprezentând un presupus prejudiciu material adus IPJ Constanţa ca urmare a acordării fără drept a unor drepturi salariale necuvenite începând cu data de 04.04.2017 (data pronunţării definitive a deciziei penale nr. 358/P/2017 în dosarul penal nr. (...)) şi până la data de 23.05.2017.


În motivarea acţiunii s-a arătat că Bogdan Romulus L. a fost angajat al IPJ Constanţa începând cu data de 01 august 2010 ca urmare a absolvirii Şcolii de Agenţi de Poliţie „de la Câmpina şi până la data de 04 aprilie 2017, dată la care i-au încetat raporturile de serviciu ca urmare a condamnării definitive a acestuia la pedeapsa de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Urmare a acestei condamnări, prin Dispoziţia inspectorului-şef al IPJ Constanţa, pârâtului i-au încetat raporturile de serviciu. Potrivit situaţiei întocmite de Serviciul Financiar, s-a stabilit că pârâtul ar fi încasat în perioada 04.04 – 23.05.2017, în mod necuvenit, drepturi salariale în cuantum de 3.538 lei.


Drepturi salariale

În continuare se arată faptul că la data de 23.05.2017, dată la care a fost emisă Dispoziţia inspectorului-şef al IPJ Constanţa, pârâtului îi fuseseră acordate drepturile salariale aferente lunii aprilie 2017 (18 zile), norma de hrană aferentă lunilor aprilie şi mai 2017, cât şi drepturile băneşti pentru concediul de odihnă pentru anul 2017, deşi acesta nu mai avea dreptul la plata acestor drepturi salariale, nemaiavând calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne.


Dosarul a fost trimis iniţial spre soluţionare Judecătoriei Medgidia. Pe data de 26 noiembrie 2018, prin decizia 1801/2018, instanţa a admis cererea formulată de IPJ Constanţa, obligându-l pe fostul poliţist să achite suma de 3.538 de lei contravaloare prejudiciu.


Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanţa de fostul poliţist Bogdan Romulus L. Pe data de 22 octombrie 2019, prin decizia 1755/2019, tribunalul a admis acţiunea fostului poliţist, respingând cererea IPJ Constanţa ca neîntemeiată.


Potrivit datelor oficiale, nemulţumiţi de decizia Tribunalului Constanţa, oficialii IPJ Constanţa au formulat recurs, acţiunea inspectoratului fiind trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pe data de 30 septembrie


Amintim că, în iulie 2016, agentul-şef adjunct de poliţie l-ar fi oprit pentru control pe un bărbat care circula cu maşina personală ce ar fi avut folii autocolante pe geamurile din faţă. Se pare că omul legii nu ar fi luat nicio măsură, ar fi pretins suma de 50 de euro şi i-ar fi cerut să îl caute într-o altă zi pentru a-i da banii. Şoferul ar fi reclamat fapta agentului de poliţie la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa. Ofiţerii DGA l-ar fi prins în flagrant pe poliţist în timp ce ar fi primit suma de 50 de euro de la denunţător.


Citeşte şi

Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist din Constanța (video)

​Un polițist de la Transporturi Constanţa, în arest preventiv

Un polițist din Constanța riscă să ajungă în închisoare. Care sunt acuzațiile și unde este acum dosarul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii