Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost consilier al lui Mazăre, la judecată cu CSM. Dosarul a ajuns la Constanța. Despre ce este vorba

ro

22 Aug, 2020 00:00 1820 Marime text
  • Valentin Răducu Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre, pe vremea când acesta era primar, a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii.
  • Acesta a solicitat anularea în parte a Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești.
  • Judecătorii bucureșteni au declinat dosarul la Constanța, iar acum cazul a primit termen la data de 29 octombrie, la Curtea de Apel din oraș.
Dosarul în care Valentin Răducu Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre, pe vremea când acesta era primar, a dat în judecată Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrat recent la Curtea de Apel Constanța.
Declinat de către judecătorii bucureșteni, cazul va fi analizat de magistrații constănțeni pe data de 29 octombrie, de la ora 12.00.
Așa cum precizam în edițiile anterioare, Valentin Răducu Preda a dat în judecată forumul suprem al magistraților din România și a solicitat anularea în parte a Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești.
Cazul a fost inițial înregistrat pe rolul Curții de Apel București, la data de 29 ianuarie 2020, sub numărul 465/2/2020.

Excepția necompetenței teritoriale

La primul termen de judecată, însă, magistrații bucureșteni au pus în discuție competența teritorială a acestei instanțe de a judeca dosarul. În urma deliberărilor, judecătorii au decis să trimită dosarul la Constanța, mai precis la Curtea de Apel, aceasta fiind, în opinia lor, instanța competentă să analizeze acest caz.
În aceste condiții, dosarul cu numărul 465/2/2020, în care Valentin Răducu Preda este reclamant, iar Consiliul Superior al Magistraturii este pârât, a fost înregistrat recent pe rolul Curții de Apel Constanța, Secția Contencios administrativ și fiscal, urmând ca primul termen să aibă loc în luna octombrie.
Într-un alt dosar, unul penal, Valentin Răducu Preda a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind găsit vinovat de divulgarea secretului ce periclitează siguranța statului, dar și de trafic de influență.

Citește și:

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii