Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene anchetate de DNA Constanța Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla, condamnat. Dosarul, în apel

ro

12 Apr, 2021 00:00 2889 Marime text
  • Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Marian Sărăcilă, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmare intervenirii prescripţiei exctinctive.

Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța într-un dosar privind fonduri europene, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la un an de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Instanța a încetat procesul penal faţă de Marian Sărăcilă, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmare intervenirii prescripţiei exctinctive.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen în apel fiind stabilit pentru data de 13 mai 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Tot în prezenta cauză, și tot în primă instanță, a fost condamnat și Ştefan Stanciu, la un an de închisoare cu suspendare, pentru participatie improprie la folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru infracţiunea de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Față de Safta Gleaja, Tribunalul a încetat procesul penal pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privatată, în formă continuată, întrucât a intervenit prescriptia.
 
De precizat că instanța a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Constanța și l-a obligat pe Saracilă Marian, către partea civilă la plata unor importante sume de bani.
 
Citește și
 
Niculina Milea, șefă în APIA Tulcea, cercetată în dosarul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, acuzată de luare de mită (referat propunere de arestare)

Grain & More SRL solicită falimentul Construct Exclusiv Invent SRL. Date dintr-un dosar penal al DNA

Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat. Procurorii DNA, nemulțumiți. S-a stabilit primul termen în apel

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii