Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant în Portul Tomis. Cetăţean ceh, arestat preventiv şi menţinut în spatele gratiilor

ro

27 Jul, 2018 00:00 2049 Marime text
Un cetăţean ceh, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, rămâne în stare de arest preventiv. Decizia a fost luată ieri de judecătorii din Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Individul a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Conform DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, la data de 12 iunie, „inculpatul a procurat de pe teritoriul Olandei cantitatea de 1.012 comprimate conţinând ca substanţă activă MDMA şi cantitatea de 3,2 grame substanţă cristalizată translucidă conţinând ca substanţă activă MDMA, drog de mare risc, pe care a introdus-o pe teritoriul României şi a transportat-o până în municipiul  Constanţa“.
 
„La data de 13 iunie, ora 00.40, în timp ce se afla în zona Portului Turistic Tomis, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă cantitatea de droguri, contra sumei de 3.800 de euro“, conform DIICOT.
 
La cercetări au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii