Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fișa postului“, într-un grup infracțional organizat, specializat în furturi. Doi suspecți reținuți

ro

23 Jun, 2020 17:06 1665 Marime text

•    Se va cere arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile

Doi bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT și prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Conform anchetatorilor, aceștia ar fi pus bazele unui grup infracțional organizat, specializat în furturi calificate.
Mai exact, procurorii spun că unul dintre suspecți, care și-ar fi asumat rolul de lider al grupării, ar fi îndeplinit mai multe activități în cadrul acesteia, ca un fel de „Fișă a postului“.

Astfel, potrivit DIICOT „inculpatul B.I., în calitate de lider al unuia dintre grupuri şi-a asumat şi a îndeplinit ca atribuţii în cadrul acestuia, următoarele activităţi:
I.    coordonarea, planificarea, pregătirea şi conducerea  activităţii grupului infracţional constituit în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului român, cât și pe teritoriul altor state europene;
II.    identificarea de zone și locaţii de tranzit ale autovehiculelor de tip   camion transportatoare de bunuri,  în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat;
III.    participarea în cadrul grupului infracţional la sustrageri de bunuri pe teritoriul statului român, cât și pe teritoriul altor state europene;
IV.    remiterea spre valorificare a bunurilor sustrase și împărțirea sumelor de bani astfel obținute către ceilalți membri, printre care și inculpatul H.F.M“.
Cei doi suspecți urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al DGPMB și Direcției de Investigații Criminale – IGPR.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii