Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma implicată în procedura de atribuire a contractului pentru Cazino, în atenţia judecătorilor

ro

28 Jan, 2020 00:00 1566 Marime text

A întocmit actele ce au stat la baza organizării licitaţiei pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, însă se află astăzi, din nou, în atenţia judecătorilor, sub acuzaţia de înşelăciune. Este vorba despre societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare, acuzată de înşelăciune de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, faptă ce ar fi fost comisă în legătură cu reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui. Dosarul se va afla astăzi, din nou, în atenţia magistraţilor Judecătoriei Vaslui, fiind programat să se desfăşoare începând cu ora 12.00.


În ce priveşte acest proces, este de menţionat că firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA are calitatea de inculpat, la data comiterii presupuselor fapte fiind denumită Impex Romcatel. Alături de societate, în proces este acuzată şi Viorica Frunză, administratorul firmei, dar şi contabila Iulia Ursache. Cazul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Cei trei acuzaţi au fost deferiţi instanţei în luna iulie 2018, cazul fiind transmis Judecătoriei Vaslui. Acuzaţiile principale sunt de înşelăciune, iar Vioricăi Frunză şi Iuliei Ursache li se impută şi uzul de fals, faptele de care sunt învinuite având legătură cu contractul privind reabilitarea proiectului tehnic şi execuţie consolidare a Palatului Copiilor Vaslui.


Cât priveşte actele întocmite pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, este de menţionat că, aşa cum arătam în ediţiile anterioare, în anul 2018, Compania Naţională de Investiţii a atribuit prin procedură simplificată contractul intitulat „Servicii de proiectare – Actualizare DALI – Studii, expertize, avize – Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“ firmei ieşene Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA. Valoarea contractului a fost de 209.458,87 de lei. Ulterior acestui proiect, firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA s-a înscris în 2019 şi în licitaţia pentru contractul de reabilitare propriu-zisă, licitaţie a cărei documentaţie o întocmise anterior, însă fără succes.


Citeşte şi:

A întocmit actele pentru restaurarea Cazinoului Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, din nou în atenţia judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii