Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma ce și-a dorit să reabiliteze Cazinoul, în atenția judecătorilor

ro

14 May, 2020 00:00 1761 Marime text

Dosarul în care societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare a fost deferită instanței de către procurori se află azi pe masa magistraților Judecătoriei Vaslui.
În cursul anului trecut, societatea s-a înscris în cursa lansată în 2019 de Compania Națională de Investiții pentru consolidarea și reabilitarea Cazinoului din

Constanța, însă contractul a fost adjudecat de o altă asociere de firme. Cu toate acestea, Impex Romcatel Cercetare Proiectare primise cu un an înainte contractul pentru actualizarea documentației ce a stat la baza licitației pentru contractul de reabilitare.

Pentru a reveni la procesul ce se desfășoară la Judecătoria Vaslui, așa cum menționam în edițiile anterioare, societatea a fost acuzată de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași de anumite nelegalități comise în legătură cu contractul de reabilitare a Palatului Copiilor Vaslui.
În comunicatul oficial remis de unitatea de parchet se arată că „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
În contextul situației de urgență în care România încă se află și care afectează inclusiv activitatea instanțelor de judecată, rămâne de văzut ce se va întâmpla la termenul de azi în procesul Impex Romcatel Cercetare Proiectare.

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Citește și:

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii