Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul complet al tragediei Constanţa. Un tânăr a murit după un scandal într-un autobuz

ro

06 Jun, 2018 00:00 5795 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa şi-au motivat decizia prin intermediul căreia un bărbat de 32 de ani, din Constanţa, este suspectat de săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Pe scurt, constănţeanul este acuzat că ar fi intrat într-un conflict cu un tânăr într-un mijloc de transport în comun din municipiu. La coborârea din autobuz, tânărul din Ialomiţa ar fi fost lovit de către inculpat, a căzut şi s-a lovit la cap. Victima a fost dusă la spitalul din Constanţa şi ulterior a fost transportată la un spital din Bucureşti, unde a decedat.
 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de şase ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
 
În actele oficiale, magistraţii arată că, în dimineaţa zilei de 10 iulie 2017, când pleca de la un festival de muzică electronică, victima, alături de alte trei persoane, a urcat într-un autobuz, cu intenţia de a merge către Tomis Nord. Tot în acest autobuz au urcat şi doi bărbaţi, care plecau tot de la festival. Pe traseu, unul dintre cei doi bărbaţi a intrat în discuţii cu iubita victimei şi apoi cu o altă fată, după care a coborât.
 
La un moment dat, inculpatul i-a spus tânărului din Ialomiţa că este prost, context în care cel din urmă l-a întrebat pe inculpat de ce l-a jignit. Atunci, constănţeanul i-ar fi spus celui din Ialomiţa că, dacă vrea să discute cu el, să coboare din autobuz. Victima a refuzat, iar la un moment dat, împreună cu cele trei însoţitoare, a coborât, pe la uşa din mijlocul autobuzului, iar inculpatul a coborât la rândul său pe la uşa din faţă, deşi, spun magistraţii, el ar fi trebuit să coboare la următoarea staţie, de la cap de linie, în apropierea căreia are domiciliul. În staţie, victima ar fi fost lovită, în zona toracico-abdominală, de către inculpat. Ulterior, tânărul din Ialomiţa a fost lovită cu pumnul în figură, fapt ce a determinat căderea şi lovirea de trotuarul betonat, cu consecinţa pierderii cunoştinţei. Inculpatul a părăsit zona, iar fetele care însoţeau victima au sunat la 112. Tânărul din Ialomiţa a primit primul ajutor de la un medic rezident oftalmolog din Spitalul Clinic Judeţean, care se îndrepta către locul de muncă. Victima a fost dusă la spitalul din Constanţa şi ulterior a fost transportat la un spital din Bucureşti, unde a decedat.
 
Fiind audiat, inculpatul a recunoscut de la început comiterea faptei, însă a declarat iniţial că el doar ar fi împins-o pe victimă în zona bărbiei şi a invocat că de fapt victima ar fi declanşat conflictul şi că aceasta i-ar fi aplicat prima un pumn în figură, când coborâseră în staţie.
 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de şase ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Instanţa a admis în parte acţiunea civilă şi a dispus obligarea inculpatului să plătească părţilor civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa suma de 3.828,83 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a victimei în perioada 10 - 12 iulie 2017, în secţia de neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ Bucureşti - suma de 17.345,30 de lei precum şi dobânda legală aferentă calculată de la data pronunţării hotărârii până la data plăţii efective, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de spitalizare a victimei în perioada 12 - 18 iulie 2017, în secţia de neurochirurgie. Părţilor civile (…) suma de 100.000 euro în echivalent la data plăţii cu titlul de daune morale.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii