Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără evacuări silite, din cauza epidemiei de coronavirus. Poziția Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești

ro

31 Mar, 2020 00:00 1504 Marime text

Pandemia de coronavirus și manifestarea acesteia în România au dus inclusiv la modificarea activității executorilor judecătorești în această perioadă.
Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești a dat publicității un comunicat  prin care anunța măsurile luate pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul virus.
În documentul citat se arată următoarele: „în contextul pandemiei cu COVID-19, conducerea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, prin Decizia Biroului Executiv al Consiliului Uniunii a decis suspendarea evacuărilor silite pe durata instituirii stării de urgență în România“.
În continuare, se arată că, odată cu suspendarea evacuărilor silite, s-a decis și ca executorii judecătorești să suspende toate procedurile de executare silită directă, precum și luarea altor măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, „atât în rândul cetățenilor, cât și al executorilor și al angajaților birourilor acestora“.

„Conform art. 42 alin. (5) din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, activitatea de executare silită continuă numai în cazurile în care este posibilă respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență, în scopul ocrotirii drepturilor la viață și la integritate fizică ale participanților la executarea silită“, se arată în comunicatul UNEJ.

Citește și:

Primăria Constanța suspendă măsurile de executare silită și amână achitarea pentru obligațiile fiscale datorate bugetului local
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii