Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fapte produse în starea de urgență O constănțeancă s-a ales cu dosar penal pentru o adeverință falsificată. Este anchetată de Parchetul Judecătoriei Constanța

ro

28 May, 2020 11:10 1618 Marime text
•    În adeverință era atestată calitatea femeii de angajat al unei societăți comerciale.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au făcut publice informații potrivit cărora o femeie s-ar fi ales cu dosar penal pentru fals în declarații după ce ar fi prezentat o adeverință falsificată în timpul stării de urgență.
Iată datele oficiale puse la dispoziție de anchetatori:

În contextul stării de urgenţă instituite prin decret prezidenţial, ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor dispuse pentru combaterea răspândirii virusului SARS Cov 2, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost înregistrat la 25.05.2020 un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, prev. de art. 326 al. 1 Cod penal, reţinându-se următoarele:

La 07.05.2020, organele de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa au depistat în trafic, pe bd. Alexandru Lăpuşneanu din mun. Constanţa, jud. Constanţa, o persoană de sex feminin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverinţă falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăţi comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, şi nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor, spun reprezentanții Parchetului.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii