Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falsul atentat de la Curtea de Apel Constanța a fost revendicat de constănțeanul care, în 2012, a amenintat cu moartea un judecător de la Curtea Constitutională (VIDEO)

ro

20 Jan, 2022 09:15 2449 Marime text

 
 
 
Falsul atentat de la Curtea de Apel Constanța, eveniment înregistrat la data de 23 noiembrie 2021, a fost revendicat de constănțeanul care, în 2012, a amenintat cu moartea un judecător de la Curtea Constitutională.
 
Mărturia omului a fost consemnată într-un dosar penal în care inculpatul (aflat în stare de arest preventiv într-un alt dosar) a solicitat revizuirea unei alte cauze penale.
 

„Instanța constată că acest caz de revizuire nu este incident în prezenta cauză, în condițiile în care revizuentul nu a dovedit existența unor împrejurări noi care să conducă la schimbarea soluției pe fond, ci doar a solicitat a se lua act de faptul că incidentul din 23 noiembrie 2021, când personalului din cadrul Judecǎtoria Medgidia și Curtea de Apel Constanța a fost evacuat, are legătură cu acest dosar, având și înscrisuri în acest sens, însă nu le-a depus. A mai susținut că acest incident a fost un avertisment, el fiind autorul“, se arată în motivarea deciziei prin care s-a respins cererea de revizuire, potrivit rolii.ro

 
Autorul falsului atentat a fost condamnat în luna mai 2021 la 21 de ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere (contopire cu 19 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor calificat).
 
Amintim că două instanțe din județul Constanța (Judecătoria Medgidia și Curtea de Apel Constanța) și-au suspendat activitatea, ieri, 23 noiembrie 2021, după ce,  în jurul orei 09.00, s-a primit un apel la Serviciul 112, de la un bărbat, care a solicitat să se elibereze atât Curtea de Apel, cât și judecătoria din Medgidia, întrucât se va întâmpla o nenorocire.
 
Polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni au mers imediat la fața locului și au evacuat persoanele din cele două instituții - aproximativ 400 de persoane.
 
La fața locului, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, respectiv ai Poliției municipiului Medgidia au restricționat circulația în zonele vizate.
 
Perimetrul în zonă a fost asigurat de către polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanța.
 
Mai mult, la fața locului s-au aflat și pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, care au asigurat zona pentru măsuri de protecție și stingere a incendiilor.
 
Specialiști pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații au efectuat  controlul Curții de Apel Constanța, iar concomitent, pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au verificat Judecătoria Medgidia.
 
În jurul orei 12.00, cele două echipe de specialiști pirotehniști - din cadrul Serviciului Român de Informații, respectiv Serviciului pentru Acțiuni Speciale - au finalizat activitățile la instituțiile în cauză.
 
Nu au fost descoperite elemente de interes pirotehnic, astfel că, în cel mai scurt timp, activitatea fiind reluată în jurul prânzului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surse - procurorii exclud un atac terorist
Sute de persoane, evacuate din Judecătoria Medgidia și Curtea de Apel Constanța. Incident similar în iulie 2009 (FOTO+VIDEO)

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii