Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ce trăiește Cristi Danileț după excluderea din magistratură. „Lunar, sunt câteva zeci de judecători care adună o sumă și mi-o trimit în cont, ca să am din ce supraviețui”

ro

27 May, 2022 18:58 2010 Marime text
Cristi danileț Foto Facebook/ Cristi Danileț
  • Judecătorul Cristi Danileț se află la a doua excludere din magistratură și estimează că vor mai urma cel puțin două.


Cristi Danileț a vorbit despre situația sa dificilă  în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru investigatoria.ro.
 
Dosarele deschise se rezolvă acum și oameni care au avut inițiativă într-un moment în care riscurile pentru sistemul judiciar din România erau uriașe acum plătesc. 
 

„Am supărat, am deranjat. În urmă cu câțiva ani am fost unul dintre cei care au inițiat protestele din justiție împotriva ciuntirilor din Parlament. Mai mult, în afară de a organiza judecătorii și de a-i convinge să iasă în fața tribunalelor, am făcut parte dintr-o delegație care a plecat la Bruxelles, formată din 30 de judecători și procurori și ne-am întâlnit cu autoritățile europene de cel mai înalt nivel și le-am spus situația din România.”, explică judecătorul.

 
Cristi Dănileț este cel mai vizibil dintre judecătorii care au protestat pe vremurile acelea dificile. Asta nu înseamnă că e singurul anchetat, însă. 
Efectele acestor sancțiuni dispuse de CSM împotriva lui Dănileț sunt dureroase, de fapt. De exemplu, acum, judecătorul este suspendat și asta înseamnă că nu încasează niciun salariu.
 

Niște judecători și procurori care înțeleg lupta lui Danileț și îi apreciază munca au decis să-l ajute și îl susțin printr-o chetă lunară.
 
 

Aștept și motivarea acestei de-a doua hotărâri și apoi să o contest la Curtea Supremă, unde sper că cineva va citi legea. Să vadă clar ce are voie și ce nu are voie să facă un magistrat.

Între timp, trăiesc în baza unui venit  lunar făcut prin cheta judecătorilor și procurorilor din România.

Lunar, sunt câteva zeci de judecători care adună o sumă și mi-o trimit în cont, ca să am din ce supraviețui.


 
Unde mai pui că am și un copil student în întreținere și o mamă în întreținerea mea legală, a mai declarat Dănileț.



Sursa Investiagtoria.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii