Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugenia Doina Mănăilescu a bătut palma cu procurorii Anticorupție

ro

25 Dec, 2020 00:00 2056 Marime text
  • Inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.

Eugenia Doina Mănăilescu, din nou în atenția procurorilor DNA și a judecătorilor de la Tribunalul Constanța!
 
Condamnată în iunie 2018 de Curtea de Apel Constanța, la șapte ani de închisoare, pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni), transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și spălare a banilor în formă continuată, Eugenia Doina Mănăilescu a încheiat zilele trecute un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța.
 
Inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.
 
Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru finele lunii ianuarie 2021.
 
Așa cum precizam și mai sus, prin decizia penală nr. 636 din 12.06.2018, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea femeii, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 7 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni), transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și spălare a banilor în formă continuată.
 

Cu suspendare
 

Tot în acest dosar, Dumitraș Mihaela, administrator al unei societăți comerciale, a luat 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni), transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și spălare a banilor în formă continuată.
 
Cele două inculpate au fost obligate, în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC T. SRL Constanta, la plata către partea civilă. A.N.A.F. - prin mandatar Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, a sumei de 5.587.040 lei, la care se adaugă accesoriile aferente, reprezentând dobânzi și penalități de întârziere, ce urmează să fie calculate de organele fiscale.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada iunie 2009 – iunie 2010, inculpatele Mănăilescu Eugenia-Doina şi Dumitraș Mihaela, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, nu au evidențiat, în totalitate, în actele contabile ori în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate.
 
De asemenea, în aceeași perioadă și în aceeași calitate, cele două inculpate au înregistrat în contabilitatea și în evidenţa fiscală a firmei pe care o administrau cheltuieli nereale și operațiuni fictive prin majorarea artificială a achizițiilor și a deducerii fără drept a taxei pe valoarea adăugată aferentă, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor încasate prin diminuarea bazei impozabile la calculul impozitului pe profit și a taxei pe valoarea adăugată pentru veniturile încasate.
 
Mai mult, inculpatele Mănăilescu Eugenia - Doina şi Dumitraș Mihaela s-au sustras de la efectuarea verificărilor fiscale, prin declararea fictivă a sediului social, cu ocazia depunerii cererii de înmatriculare a firmei la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța, în condițiile în care societatea respectivă a derulat operațiuni comerciale cu cereale, însă:
- nu a funcționat la sediul declarat,
- nu a condus evidențele fiscale și contabile conform legii,
- nu a depus declarații fiscale, deconturi de TVA și situațiile financiare anuale și raportările contabile obligatorii la termenele prevăzute de lege pentru întreaga perioadă în care a desfășurat tranzacții economice cu acele produse.
 
Prejudiciul total produs bugetului consolidat al statului de către firma respectivă, prin acțiunile sau inacțiunile expuse anterior este în sumă totală de 5. 587.040,00 lei echivalent a 1.314.079 euro, constituit din următoarele surse: TVA de plată - 3.032.965 lei (echivalent a 713.357 euro) şi impozit pe profit - 2.554.075 lei (echivalent a 600.722 euro)“, potrivit DNA.
 
Citește și
 
Dosar la DNA
Falimentul Clubului de Volei Municipal Tomis Constanta, amânat pentru la anul


20 de ani de închisoare pentru crima din zona Casei de Cultură din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii