Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

ro

31 Aug, 2020 00:00 1974 Marime text
  • Astăzi este ultima zi în care procurorii pot trimite la Consiliul Superior al Magistraturii proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere.
  • Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat încă de la finalul lunii iulie deschiderea procedurii de concurs.
  • Candidat unic pentru funcția de procuror general al Constanței este magistratul Gigi Valentin Ștefan, în prezent delegat pe funcție.
Emoții mari printre procurorii constănțeni. Astăzi este ultima zi în care pot trimite la Consiliul Superior al Magistraturii proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, în concursul organizat pentru ocuparea posturilor-cheie din parchetele constănțene.
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat încă de la finalul lunii iulie deschiderea procedurii de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de parchet din întreaga țară.
La finele săptămânii trecute, CSM a făcut publice candidaturile depuse pentru posturile-cheie vizate în parchetele din toată țara.

Candidați pentru parchetele constănțene

La Constanța, lista celor care doresc să ocupe posturile de conducere disponibile este deschisă chiar de către procurorul general delegat pe funcție Gigi Valentin Ștefan, pentru Parchetul Curții de Apel Constanța. Facem precizarea că, potrivit CSM, pentru scaunul de procuror general nu există alți candidați.
Pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.
Totodată, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Conform calendarului de examen, candidații mai au la dispoziție doar ziua de astăzi pentru a trimite proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere vizată.
De asemenea, săptămâna aceasta urmează să fie publicată lista finală a candidaturilor pentru acest concurs.

Citește și:

„O conduită morală ireproșabilă“:
Forțe proaspete pentru Anticorupția constănțeană

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii