Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă

ro

02 Mar, 2021 12:30 4084 Marime text


Claudia Jderu, judecător în cadrul Curții de Apel Bucureşti, s-a pronunțat azi în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009. 

Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit în acest dosar 8 ani de închisoare. 

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare.

Andronic Dan - Cătălin, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, achitat.

Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, șase ani de închisoare. 
 
Tarhon Victor, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, suspectat de luare de mită - patru ani de închisoare.
 
Wagner Ioan Silviu, la data faptei director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, trei ani cu suspendare.
 
De precizat că Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, - spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia Curții de Apel București de azi nu este definitivă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii