Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După cazul cu șampania Moet & Chandon Rose Minor condamnat după ce a furat cașcaval și fistic dintr-un magazin

ro

06 Aug, 2021 00:00 2344 Marime text
 
  • Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, declarând că a sustras produsele pentru a le vinde, deoarece avea nevoie de bani, însă intenționează să strângă bani și să achite prejudiciul cauzat.
 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui minor, de 16 ani, suspectat de furt.
 
Cel în cauză este suspectat că, în luna martie 2020, a sustras 14 bucăți de cașcaval și 18 pungi fistic.
 
Minorul a fost trimis în judecată de procurori, prin rechizitoriul nr. 3965/P/2020.
 
Cel în cauză a fost surprins în timp ce sustragea mai multe bunuri de pe rafturi, pe care le introduce în interiorul tricoului, după ce în prealabil se asigură că nu este văzut.
 
Fiind audiat, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, declarând că a sustras produsele pentru a le vinde, deoarece avea nevoie de bani, însă intenționează să strângă bani și să achite prejudiciul cauzat.
 
Zilele trecute, Judecătoria Constanța a luat față de inculpat măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de patru luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa, pentru furt.
 
„Impune inculpatului executarea următoarelor obligaţii pe durata executării măsurii educative: a) să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională; b) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative. Admite acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 698,31 lei“, potrivit minutei judecătorești.
 
Amintim că într-un alt dosar, Judecătoria Constanța a decis condamnarea a unui tânăr din municipiu, de 20 de ani, la 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru furt calificat (pedeapsă obținută prin contopire).
 
Șampanie Moet & Chandon Rose
 
Tânărul a fost acuzat că a sustras dintr-un magazin șase sticle de șampanie Moet & Chandon Rose, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 1500 de lei.
 
Inculpatul a recunoscut infracțiunea reținută în sarcina sa în fața instanței.
 
Decizia Judecătoriei Constanțaa fost menținută și de Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Hoț cu gusturi fine!
Închisoare cu executare după ce furat șase sticle de șampanie Moet & Chandon Rose

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii