Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După aprobarea noului regulament de către CLM ONG-urile constănţene, sceptice în a aplica pentru evenimentele culturale şi sportive finanţate de Primăria Constanţa! (document)

ro

04 Apr, 2018 00:00 2027 Marime text
Reprezentanţii Coaliţiei ONG-urilor din Constanţa sunt sceptici în ceea ce priveşte disponibilitatea ONG-urilor de a aplica pentru evenimente majore din acest an pentru care Primăria Constanţa a anunţat procedura de selecţie şi criteriile pe care firmele sau asociaţiile trebuie să le îndeplinească pentru a obţine finanţare. Temerile au apărut după adoptarea de către Consiliul Local Municipal Constanţa a noului regulament de acordare a finanţării nerambursabile pentru proiecte de interes general finanţate din bugetul municipiului Constanţa.
 
Evenimentele şi bugetele anunţate de administraţia locală pentru anul acesta sunt: 200.000 de lei pentru Ziua Constanţei 2018, 150.000 de lei pentru Ziua Copilului, 600.000 de lei pentru Festivalul Mamaia Copiilor, 300.000 de lei pentru Filme în aer liber, 500.000 de lei pentru un eveniment sportiv de triatlon pentru amatori şi profesionişti. În total, pentru toate aceste evenimente, Primăria Constanţa va aloca de la bugetul local suma de 1.750.000 de lei, nerambursabilă.
 
„Sunt curioasă cine este suficient de «curajos» să aplice pentru aceste fonduri în calitate de ONG şi să vină cu 10% aport propriu (între 15.000 şi 50.000 de lei); să primească banii în patru tranşe, iar ultima tranşă de 30% să fie plătită după câteva luni de la terminarea proiectului; să stai cu teama că nu ai bani să plăteşti furnizorii contractaţi; să ţi se ceară documente pe care le-ai mai dat, fără nicio justificare coerentă, să îţi întinzi nervii la maximum şi să rişti şi un eventual faliment al ONG-ului. Astfel de evenimente se pot organiza de firme specializate, nu de ONG-uri care sunt non-profit şi sunt obligate să vină şi cu aport propriu de 10%, din care 5% - bani care trebuie «blocaţi» într-un cont bancar“, susţine într-o postare pe o reţea de socializare Ramona Leonida, reprezentant al Coaliţiei ONG-urilor din Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta noul regulament de acordare a finanţării nerambursabile pentru proiecte de interes general finanţate din bugetul municipiului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Se deschide robinetul cu bani Primăria Constanţa pune la bătaie fonduri nerambursabile pentru cinci proiecte de interes general. Detalii

Nu vor mai fi eligibile proiectele depuse de ONG-urile care nu şi-au îndeplinit contractele anterioare sau care se află în litigii cu Primăria Constanţa! (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii