Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, declarat incompatibil de ANI. Cum se apără Cristinel Dragomir

ro

06 Feb, 2019 14:13 3417 Marime text
Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că DRAGOMIR NICOLAE CRISTINEL, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și fost Consilier Județean, actualmente funcționar public în cadrul Primăriei Constanța, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în exercitarea mandatului 2012 – 2016 a fost încheiat un contract de prestări servicii în valoare de aproximativ 219.000 lei, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, și o societate comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat.
 
            Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.”
 
            Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DRAGOMIR NICOLAE CRISTINEL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
De asemenea, menționăm faptul că în data de 05 noiembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui DRAGOMIR NICOLAE CRISTINEL, întrucât în perioada 23 iunie 2008 – 15 ianuarie 2010, a deținut simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale ( goo.gl/6L8MGt ).

Potrivit datelor furnizate de ANI, în 2013, este vorba despre societatea SC Cazare la Mare SRL.

         „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Iată ce a declarat Cristinel Dragomir
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa faptul că este vorba de un contract semnat între societatea SC Atlantida Grama SRL, firmă unde soţia deţine acţiuni şi Spitalul Judeţean Constanţa. Societatea Rodicăi Dragomir deţine Hotelul Zodiac din Constanţa. "La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD", a spus Cristinel Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii