Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două dintre dosarele lui Radu Mazăre vor fi redeschise azi

ro

19 Dec, 2017 00:00 4119 Marime text
Judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, va redeschide azi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa!
 
Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 9.00.
 
La termenul trecut au fost audiate mai multe persoane, respectiv: Cristea Mariana - angajată Polaris, Taiss Mircea - director de marketing la SC Soti Cable, Mereuţă Valeriu - director general la SC Soti Cable, Ripiciuc Cornelia - şef departament de publicitate în cadrul Soti începând cu anul 2008 şi Spirea Călina Aneta. Funcţiile celor mai sus precizaţi figurează în minuta Curţii Supreme din 24 noiembrie 2016.
 
În prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Sorin Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, în dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Tot azi, însă la Tribunalul Constanţa, va avea loc un nou termen în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA.
 
În prezenta cauză, Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
Conform rechizitoriului, Radu Mazăre este acuzat că, „la data de 12 octombrie 2004, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu, de 23,56 de euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în aceeaşi calitate, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 de euro şi, totodată, au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, conform rechizitoriului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Papu 19 Dec, 2017 11:29 ......... dosarele vor fi deschise azi și vor fi „închise” la calendele grecești. Ne-am săturat !