Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Judecătorii au încetat procesul față de omul de afaceri Georgică Giurgiucanu (minută)

ro

29 Jul, 2020 14:07 1712 Marime text
 
  • Instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului Giurgiucanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals. 

Bogdan Florin Voinescu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, s-a pronunțat azi în dosarul (6536/2/2008*) privind rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În prezenta cauză, singurul inculpat este omul de afaceri Georgică Giurgiucanu! Instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului Giurgiucanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals. Decizia nu este definitivă.

De menționat că Georgică Giurgiucanu a fost condamnat în dosarul „mamă“ al retrocedărilor din Constanţa, la cinci ani şi şase luni de detenţie, pentru instigare la complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. 

Iată decizia oficială 
 
„În baza art. 396 alin. 6 C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f teza a II-a C.proc.pen., încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Giurgiucanu Georgică, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, prevăzută de art. 291 Cod penal din 1969 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal din 1969. În baza art. 275 alin. 1 pct.3 lit.b C.proc.pen. obligă pe inculpatul Giurgiucanu Georgică la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat cu ocazia rejudecării cauzei. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 29.07.2020“, potrivit minutei judecătorești.  

Art. 16 alin. 1 lit. f teza a II-a C.proc.pen - a intervenit amnistia sau prescripția, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică.
 
Decizia de azi va putea fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Georgică Giurgiucanu a fost condamnat, de altfel, prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte, în dosarul „mamă“ al retrocedărilor din Constanţa, la cinci ani şi şase luni de detenţie, pentru instigare la complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
 
Amintim că pe data de 28 octombrie 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii